Nystart

11 Mar

…kan man kanske kalla det.

Idag var jag till läkaren och hämtade ut recept på Cipralex. Har varit utan sen medicin och recept tog slut i höstas. Tänkte jag skull klara mig ändå. Men det har varit en väldigt tung vinter rent mentalt, har inte orkat med mer än jobb i princip. Bara det nödvändigaste, bara orka med vardagen.

Jag börjar tro att det är årstidsrelaterat. Det var samma sak vid den här tiden förra året, och året dessförinnan om jag minns rätt. Mörker utanpå tycks skapa mörker inuti.

Nåväl. Medicin, vår ljus och värme runt hörnet. Nu tror jag att jag börjar se ljus i tunneln. Och det är inte ett tåg.

 

ps: läkaren var en gammal bekant. hej ankdammen 😀

Advertisements

5 Responses to “Nystart”

 1. Ileea March 11, 2016 at 6:21 pm #

  Vi hoppas starkt på ljusare tider både ute och inne! Må din nystart ge dig kraft och mod 🙂

 2. lostmord March 12, 2016 at 5:48 pm #

  Tack! Jag tror det blir bra.

 3. Stephanie March 14, 2016 at 6:39 am #

  Vännen, att sluta en sådan medicin till vintern och mörkret kanske inte är det bästa. Kanske du kan sluta till våren och sommaren nästa gång? Så hoppas jag du skar ner den väldigt, väldigt försiktigt, själv tog jag det mycket långsamt när jag slutade med Cipralexen och jag tror jag tog en fjärdedels tablett varannan dag till slut innan jag slutade med den.. Eller något sådant. Jag minns att det inte är en medicin att sluta snabbt med i alla fall. Lycka till med våren nu! Det blir ljusare!

  • lostmord March 15, 2016 at 2:38 pm #

   Nej, det var med facit i hand inte det bästa beslutet jag tagit. Och jag tog nog bort den hastigt, utan samråd med läkare. Inte så smart. Fast det gick väl hyfsat lätt att sluta ändå, dock. Jag vet att fler har haft problem med för snabb nedtrappning men själv fick jag inga allvarliga problem, förutom lite yrsel. Men som sagt, jag tar upp den igen. Ingen mening att gå och slå huvudet i väggen gång på gång. Att våren är på gång gör även det att det faktiskt känns lite lättare än precis i början av året.

   • Stephanie March 16, 2016 at 6:36 am #

    Jag tog också bort den utan samråd av läkare. Men jag kände mig noga för och jag slutade med den slutligen på sommaren, efter att ha trappat ned dosen länge länge. Det gäller att vara snäll mot sig själv när man slutar med liknande mediciner och inte sluta när det är som mörkast utanför och livet också annars är tyngre.

    Det som är problemet med snabb nedtrappning är också att ditt humör lättare går i botten, eftersom du är van med en stimulerande faktor. Inte minst därför är det viktigt att sluta långsamt, långsamt, så kroppen och humöret hinner stabiliseras av sig själv..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: