Under the Skin

11 Oct

Jag saknar ord för detta mästerverk!

Om man vill se en scen om och om igen, kallas det för något då?

När allt stämmer. Musik, ljus, ljud, atmosfär, klippning, budskap/berättelse/whatever/, casting, ja allt det där ni vet som gör en film sevärd. Och inte bara sevärd, utan en film som stannar kvar i kroppen i flera dagar.

En sån film såg jag för några dagar sedan. Jag vill se den igen.

Hur kan en film vara så creepy, så vacker och fascinerande, och samtidigt så motbjudande och så spännande? Om ni som läser det här ser den här filmen så berätta gärna vad ni tyckte. Den faller förmodligen inte alla i smaken dock. Det långsamma tempot och surrealismen skrämmer säkert bort en del. Själv finner jag det bara tilltalande.

Scarlett Johansson gör sitt livs roll, och en hel del övriga medverkande är med i filmen utan att ens veta om det i ögonblicket (!) (de blev filmade med dolda kameror och informerade i efterhand och fick avböja eller skriva kontrakt). Bara det gör faktiskt filmen sevärd.

Om du liksom jag älskar mystisk, poetisk, skräckinjagande och surrealistisk art-film så kan jag inte annat än ge mina varmaste rekommendationer åt denna fantastiska film.

 

 

 

 

 

Advertisements

3 Responses to “Under the Skin”

 1. Stephanie October 13, 2014 at 7:45 am #

  Jag måste erkänna att jag aldrig ens hört om filmen 🙂 Sedan har jag på “äldre dagar” blivit litet allergisk mot folks rekommendationer, tex om jag är på väg på resa, för efter resan frågar de alltid men gjorde du inte det jag rekommenderade? Varför inte?!? Och då har jag inget svar, förutom att jag inte ville det själv… Mao så kanske jag ser filmen, kanske inte 😉 Men roligt att du är här och att du tyckte om den filmen så mycket att du ansåg att det var värt att skirva ett inlägg om den! 🙂

  • lostmord October 14, 2014 at 4:26 pm #

   Ja, jag har inte ens skrivit ett inlägg på evigheter, när jag plötsligt såg den här filmen och bara måste hylla den någonstans. Och det är nog helt frivilligt att följa mina rekommendationer. Vem vet, det kan ju vara rena smörjan i andras ögon 🙂

   • Stephanie October 15, 2014 at 6:13 am #

    Det är bra! 🙂 Roligt att få läsa något av dig.. Det känns som om jag inte har en aning om vad du sysslar med mera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: