Comeback

5 Jul

Inte ett inlägg sen valborg, kanske borde vara lite aktivare här igen? Det är väl helt enkelt lättare att få sin dagliga dos internetbekräftelse via Facebook antar jag. Bloggen blir lätt bortglömd. Skärpning!

Ett axplock av aktuella tankar och händelser:

* Robert fick ett gratis festivalbesök igår. I tisdags ringde min kompis och sa att hennes festivalpartner in crime inte kunde komma. Ville jag följa med istället? Nja, sade jag, jag måste betala hyran med den här lönen och så, jag tror jag hoppar över, vore roligt men… Jamen hon vill inte ens ha betalt! Följ med gratis. Öööh okej! 😀

Sen gick jag hela fredagen på jobbet och var dödstrött, slut på energi och allt. Så när det var dags att åka iväg skulle jag helst stannat hemma. Men, man har ju lovat komma så visst kommer man. Och det var riktigt skoj. Och trångt, och trångt. Fredagen lär ha varit slutsåld, med 35 000 besökare. Not to wonder då att det var kö till precis allt.

Det är så typiskt egentligen. När man har förväntningar på kvällen, när man har sett fram emot den länge, när man vet att den och den fantastiska kvinnan ska komma, när allt kommer att vara på topp…då händer ingenting. Men när man är trött, lite uttråkad, fryser, är hungrig och helst vill hem – ja då sitter det helt plötsligt en snygg, välutbildad, stilig, pratsam och godhjärtad sötnos vid samma bord och pratar med en. Att det då alltid ska vara så här! Oh the irony.

Hon hade bott och studerat i Sverige i sex år, så svenskan var med beröm godkänd vilket ju alltid är ett plus i kanten. Och hon ska på Summer Sound på lördagen, så då ska jag hålla utkik. Kan ju förstås bli lite svårt att upptäcka bland 10 000+ besökare. Jag får väl sätta upp skyltar. “Är du kriminolog och har bott i Sverige? Jag väntar utanför baren”. För jo, jag ska ju på:

 

* Summer Sound om två veckor! Massa massa dans, massa massa musik, massa massa glada människor, inga inga gitarrsolon och massa massa skratt. Med fellow före detta x3maren fingerbang och lite annat folk . Vad skoj det ska bli! Sommarens höjdpunkt. Har man ingen familj och sommarstuga och semester får man roa sig på andra sätt.

 

* Jobb. Nästa vecka ska jag ägna åt att kapa järnrör i underjorden under Turun Yliopisto. Usch, kanske jag nu borde få ändan ur vagnen och greja min CV och få iväg några ansökningar… Tur att arbetskamraterna är bra.

 

* Jag har än en gång lärt mig att man måste låta bli en massa saker när man håller på och kollar tv-serier. Youtubeklipp, forumdiskussioner, wikipedior – allt är minerad mark och du kan trampa på en spoiler när du minst anar det. Jag kunde naturligtvis inte låta bli att titta på en Q&A med Trisha Helfer från Battlestar Galactica där hon plötsligt kläcker ur sig “and in the final season, when I shoot myself..” GAAAAAH! Nå, eget fel. Jag ser fram emot att botanisera bland allt material när jag sett hela serien till slut….

 

Advertisements

3 Responses to “Comeback”

 1. ankfigur July 6, 2014 at 8:54 pm #

  Var du på Ruisrock ?! Gud vad avis jag blir ! 😀

  Jag råkade igen läsa i METRO hur hela Breaking Bad kommer att sluta ! Faaan ! Det gjorde mig sur. Men håller för tillfället på med tredje säsongens 3dje dvd. Den serien gjordes tyvärr bara i 5 säsonger. 😦
  Men det stod också i METRO att det ska bli en ny serie i The Breaking Bad’s anda som kommer att handla om Saul advokaten som alltid finns till hands. Han som spelade Walter White kommer också att ha en roll i den nya serien, men dock inte som Mr White.

  • lostmord July 7, 2014 at 12:22 pm #

   Jajamen, där var jag. Och 93 000 till. De började sälja biljetter till nästa års festival idag, så det är ju bara att slå till så kan du gå då. Och så får du kanske träffa mig då, tänk bara en sån sak… 😀

   Det är ganska skönt ibland att serier inte har för många säsonger tycker jag. Då blir risken mindre att de spårar ur och blir dåliga, likt t.ex Heroes blev efter första säsongen.

   • ankfigur July 8, 2014 at 8:37 pm #

    Ifall du är påväg dit nästa sommar så följer jag gärna med. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: