Orsaker

18 Dec

Orsaker till extas:

* Graduslutspurten har inletts! I går sa min handledare, efter att ha nickat förnöjt över senaste kapitlet:  “Nu vill jag att vi slår fast en tidtabell. Kan du greja regressionsanalysen till den fjortonde januari och slutkommentarerna till den tjugoåttonde?” Javisst kan jag det! Nu skriver jag det här också så att alla som läser det här vet. Extra press är aldrig fel 😀 Sen är det ju plagiatgranskning och mognadsprov och mosters förlovning och gud vet vad annat som texten ska gå igenom innan den blir godkänd. Men sånt blir inga problem, bestämmer jag mig för att tycka! Det känns skönt att ta jullov med en sån här feelis. Gudarna ska veta att det har tagit många alldeles för många år för mig att ta examen, men nu är det i alla fall på gång.

*Sång. I år var jag med på körernas Pro Bono-uppträdanden för första gången. BD och Flora sjunger julsånger på några äldreboenden varje år vid jultid. Det var riktigt mysigt. Lite synd att det är körpaus nu i någon månad, faktiskt.

* Fest. Fester är bra saker.

* System Shock 2. Återigen befinner jag mig på Von Braun bland mördarrobotar, zombies, giftspindlar och en galen AI som suktar efter världsherravälde. Ett av nittiotalets mest fängslande spel, utan tvekan.

* The Walking Dead. Jag är fast! Det går inte att sluta titta!

Orsaker till förbittran:

* Tänk om man kunde ha ett normalt jobb. Ett sånt där regelbundet ni vet. Regelbunden lön. Jag börjar på riktigt få nog av att bara tjäna pengar IBLAND. Och när kommer nästa lön? Ja, säg det den som vet. Suck. mol.fi –  here I come.

* Mörker. Nu är det nog, tycker ni inte? Klockan är fem på eftermiddagen och man tror det är mitt i natten. Tre dagar kvar till vintersolståndet – håll ut!

* [censurerad pga alltför självutlämnande innehåll]

* Grön jul i Stockholm. Noooooo.

 

Advertisements

19 Responses to “Orsaker”

 1. ankfigur December 18, 2013 at 7:15 pm #

  Japp ! The Walking Dead har fått dig också ! Var själv med från början och nu väntar jag otåligt att 4 säsongen ska fortsätta den 9 Februari efter juluppehållet.

  • lostmord December 20, 2013 at 4:57 pm #

   Jag är helt hooked! Jag är inne i slutet på tredje säsongen. Visst har den sina svagare delar också. Jag har lite svårt för machoposerna emellanåt till exempel. Men overall är det högklassig underhållning, och en bra avvägning mellan action och drama.

   • ankfigur December 20, 2013 at 7:12 pm #

    Jomen machostuffet hör liksom till tycker jag. Tänk Lustis ! Du är den ända jag vet som delar mitt tyckte för The Walking Dead ! Häftigt. 🙂

   • lostmord December 20, 2013 at 8:38 pm #

    Och ändå är den väldigt populär, så vad säger det om ditt facebookflöde 😉 haha. Nå nää. Alltså, jag tyckte det var så löjligt när Rick och Shane höll på med sitt tjafsande. Jamen du kan inte ta hand om din kvinna och barn, men det kan jag, det gjorde jag när du inte var där, nej du har fel det gjorde du inte alls jag var sjuk bla bla blaa. Och sen kan jag inte riktigt köpa att man vill skjuta sin bästa vän pga en kvinna. Men men, annars är det idel leenden från mig hemma i sängen när jag ser den här serien 😀

   • ankfigur December 20, 2013 at 10:43 pm #

    Jag gillade bäst när Smittoskyddscentralen for i luften. Det var ett mycket kraftigt inslag i serien. Jag blev lite tårögd över det.

    Sen kan jag säga att David Morrissey som spelar Guvernören gör en skitbra roll. 🙂

    Men visst är Lori en slampa ? Hon hade en affär med sin mans bästa vän och vice sheriff, MEDAN Rick låg på sjukhus i koma !!!! Megaslampa tycker jag.

    Visst känner jag folk på fejjan och på Instagram som gillar TWD, men du Lustis är den enda i Finland som jag vet att gillar serien.

    Jag skulle kunna prata om TWD i timmar, sorry. Men så är jag döfrälst i den serien.

   • lostmord December 22, 2013 at 3:49 pm #

    Och när Andreas syster dog. Det var ett känslofyllt ögonblick. Varför tog dom livet av Andrea förresten, hon som är så het! Damn.. 😀

    Slampa, jag vet inte det jag. Hon trodde ju att han vad död, och de hade haft ett lite knackigt äktenskap innan. Man blir nog också ganska desperat efter närhet i en sån där situation när världen går åt helvete.

    Har du förresten lagt märke till att en person i produktionsteamet heter Grace Walker? 😀 Undrar hur många skämt hon fått höra om sitt efternamn, haha!

   • ankfigur December 25, 2013 at 12:42 pm #

    Vet inte om du är ett S. King fan som jag, men “Andrea” har spelat i en King film vid namn The Mist. Hon är mycket yngre i den filmen än i TWD och lika snygg. Jäkligt bra film ! Har den på dvd och det finns den möjligheten att man kan se filmen i svartvitt eller i färg. Svartvitt är dock en vinnare.

   • lostmord December 26, 2013 at 3:37 pm #

    Är Laura Holden med i The Mist? Den har jag ju sett för sjutton. Inte minns jag henne från den. Måste se om den, för jo, den är bra. Novellen är också bra. Gammalt Kingfan här!

    Laura var med i X-files också, visst gillar du den serien med? .D

   • ankfigur December 27, 2013 at 2:10 am #

    Ja, hon är med i Mist. Boken rockade också. King är mästaren ! The Mist slutade bara sååå ledsamt !

    Japp, det minns jag nog att jag sett henne även i X filerna. Det var en av mina favorit serier ! Var urledsen när den slutade.

 2. katastrofs December 18, 2013 at 8:06 pm #

  Det börjar se ut som att även vi (eller snart de) här uppe i vargarnas by kommer att få en”grön” jul. Det är is överallt för tillfället och endast lite snö kvar. Men nog kommer det ännu snö ska du se, passligt till midsommaren tror jag! ;D

  Grattisgrattisgrattis! *dansar vildt* Känns säkert superskönt nu för gradus skull!

  Ah sång, med en riktig kör…nåja, vi hade, sist och slutligen, riktigt roligt med vårt luciatåg också även om man inte riktigt kunde kalla vår grupp som kör..

  Hiphiphurraa ännu fär graduns skull! 🙂

  • lostmord December 20, 2013 at 5:01 pm #

   Ja vi får väl dricka midsommarsnapsen iklädda snöskor och gåsjacka snart! haha. Firar du jul med pojkvännen? Var ska ni vara?

   Så ni hade luciatåg? Var du Lucia? Tärna? 😀

   Och tack, det känns jäfvligt bra med gradun. Det är rätt skoj ändå, att skriva och forska.

   • katastrofs December 20, 2013 at 5:09 pm #

    Jag kom hem redan igår och han kommer på juldagen. Tur att jag har möjlighet till att träna här så hinner jag inte sakna honom så mycket..

    Jag var Lucia. (För det första och sista gången i mitt liv! :D)

    Att undersöka och skriva är ju rätt skoj genast när det går framåt och man lyckas med något. Men emellanåt när inget funkar kan det nog vara ganska…irriterande (utan att använda några fula ord) 🙂

    Ha det så bra där på andra sidan viken!

   • lostmord December 20, 2013 at 5:56 pm #

    Lucia?! Pics or it… 😀

    Jo, klart det är roligare då det går bra. Så är det ju med allting! Och det här året när jag skrivit regelbundet på den så har den nog flutit på bättre än någonsin. Men gud ja, att det kan vara irriterande emellanåt! Jag har haft dagar då jag glott på mitt dokument och fått ur mig tre meningar. Såna dagar är man nog redo att kasta ut datorn genom fönstret.

    Ha det bra du med!

   • katastrofs December 20, 2013 at 6:07 pm #

    Jag hade inte tid att ta selfies med mobilen, jag var för upptagen att sjunga “natten går tunga fjät”… 😀

   • lostmord December 20, 2013 at 6:14 pm #

    Jaja ursäkter ursäkter… 😉

 3. Stephanie December 19, 2013 at 8:52 am #

  Nåja, det tar sig! 🙂 Låter jätteskoj 🙂 Fin julklapp det där 🙂

  Mörkret är verkligen.. Mörkt just nu. Svart, mörkgrått ja, det är de nyanser det bjudits på den senaste tiden. Och i veckan efter jul har det lovats extra mycket regn. Man blir litet lätt ledsen och bitter.

  Walking Dead har jag ännu inte fastnat för. Kämpar fortfarande med Game of Thrones 🙂 Jag har egentligen litet svårt för det där med tv-serier, det skall vara så jag vet inte.. Det är bara svårt att få mig att fastna. Åtminstone om det är en hel timmes avsnitt.

  • lostmord December 20, 2013 at 5:17 pm #

   Det här är ju faktiskt den absolut mörkaste tiden på året, nu precis innan vintersolståndet. Vilket märks…Det är så man blir stressad nästan, jag har varit hemma nu några veckor då det inte funnits nå hommat, och varje dag har man pressen på sig att vara ute de få timmar då när det är ljust.

   Om det ens kunde vara ljust när det är ljust, men det är ju så tjocka moln att det bara är grått… Nåja, om ett dygn har vi conquered the darkness, ännu en gång! 😀

   Vet du, för bara ett år sedan hade jag sagt samma sak om tv-serier. Jag tittade aldrig någonsin på sånt faktiskt, man får gå tillbaka långt i tiden till senaste gången jag följde en serie. Men i år har jag hittills hunnit med fyra eller fem olika, vet inte vad som hände där i förra januari när jag fick för mig att kika lite star trek. Är man en sucker för skräck och sci-fi som jag så finns det många guldgruvor där ute.

   Du kan ju kolla in Sherlock Holmes, med Benedict Cumberbatch! Det är bara några få episoder, och av nån anledning tror jag du skulle gilla den 😀

   Gradun lär nog bli min bästa julklapp i år!

 4. Katarhino December 19, 2013 at 10:53 am #

  Ja TÄNK om man hade ett regelbundet jobb. Med korrekt lön vid ett fastslaget datum. Inte baserat på “det som blir över”. Varför blev jag inte bokförare istället?

  Grattis till graduframgång och festligheter!

  • lostmord December 20, 2013 at 5:36 pm #

   Vilken lyx det vore! Jag kan ärligt talat ha ett jobb med låg lön, om lönen bara är REGELBUNDEN. Och varför vi inte blev bokförare du och jag, tjaaaa….för att vi hatar siffror? Det är väl veikkaus.fi som gäller i framtiden. haha

   Tack! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: