Hi! Did you miss me?

22 Nov

Bara två och en halv månad sen senaste inlägget! Hej vad det går, eller inte. Fasiken vad det tar emot att blogga nuförtiden. Det är som att det är enklare och snabbare att bara skriva nåt på facebook, så får man sin dos av likes och kommentarer, och så känner man sig inte så ensam längre. I typ…en kvart? 😀

I morgon ska Lustis till Tammerfors och sjunga tillsammans med sina körbröder och -systrar. Nästa helg är höstens höjdpunkt, nämligen adventskonserterna i Domkyrkan följt av våran traditionella Julphest! Det är tur att det händer något roligt under den här mörka och trista tiden på året. Jag kunde annars betala en smärre förmögenhet för att få ligga på en sandstrand under en palm just nu. Men, som min körbroder (aka Plastanka på den gamla goda tiden) sa tidigare ikväll när jag påpekade samma sak: “Näst bäst är ju Caribia!” Han menade spahotellet som ligger här i Åbo, ett stenkast från där jag bor. (okej, två eller tre fyra stenkast…) Och jo, dit var jag igår minsann. Det är min oas. Jacuzzi, bastu och turkisk bastu (ångbastu? höyrysauna? vad det nu heter) och poolen där man simmar utomhus. Fantastiskt. Jag är lyckligt lottad som har en oas nära.

Annars känns det alltid lika fint att vara på gradusamtal hos professorn när han berömmer ens inskickade kapitel. “Vi kan lägga det här till handlingarna direkt! Korrekt utförda analyser och språket är felfritt”. Nu är det inte mycket mer än några binära analyser, en regression och sammanfattning/slutkommentarer kvar. Ja, och så sånt som pärm och innehållsförteckning, källförteckning och sånt kvar. Men det är ju liksom bara teknikaliteter.

Jag måste säga att under de här åren då jag, med långa avbrott, skrivit på mitt slutarbete så har det aldrig känts överjordiskt. Det har aldrig känts som en övermäktig uppgift. Visst har jag fått anmärkningar, visst har jag fått korrigera saker, oh ja. Men hela tiden har det känts som att det rullar på. Trots den långa tiden.

För övrigt tillbringar jag min tid med musiklyssnande (vad annars?), jobb emellanåt, och X-files.

Har någon annars en öppen brasa att bjuda på? 😀

Advertisements

16 Responses to “Hi! Did you miss me?”

 1. Stephanie November 24, 2013 at 9:58 am #

  Javisst har vi saknat dig! 🙂 Vad trodde du? 🙂

  Hur gick sjungandet? 🙂 På FB låter det åtminstone som om resan dit var trevlig 🙂

  Och grattis till att gradun går framåt! 🙂 När har du tänkt bli klar? 🙂

  • lostmord November 27, 2013 at 6:49 am #

   Jodå, det gick faktiskt hyfsat! Man var väl lite orolig att det inte skulle komma så mycket publik, men där var nog åtminstone halvfullt. Och jag vet hur det låter när Florakören sjunger i bussar… 😀 Mr G. Radu är ganska samarbetsvillig så det dröjer nog inte så länge innan han får lämna boet.

   • Stephanie November 27, 2013 at 8:56 am #

    Låter bra att G. Radu är snäll mot dig 🙂 Det kommer ups and downs med den, precis som med allt annat 😉

   • lostmord November 27, 2013 at 8:24 pm #

    Det gör ju det ja. Word är oftast snällt nuförtiden, men ibland är jag nog redo att kasta ut datorn genom fönstret. 😀 Men tekniska problem löser sig alltid på ett eller annat sätt, hellre såna än problem med analyser och frågeställningar.

   • Stephanie November 28, 2013 at 8:03 am #

    Ja absolut! Hellre tekniska problem än att man kör fast med gradun! Å andra sidan sägs det ju vara bra att angsta litet med gradun också,och att det hör till… Hm!

   • lostmord November 28, 2013 at 7:42 pm #

    Ja, blir väl en del av den biten med trots allt. Nästa två analyser blir de tuffaste, de jag har kvar och sparat till slutet (naturligtvis…) Och ibland sitter man bara och glor på skärmen och svär…

   • Stephanie November 29, 2013 at 7:27 am #

    Ja, det låter bekant 🙂 Nåväl, sedan får du vara stolt 🙂 även om vi konstaterade med en av mina väninnor att man aldrig läser den nu mer, den är litet pinsam 😉

   • lostmord November 29, 2013 at 7:31 pm #

    Haha! Jaa, jag lär väl inte ta med mig den in på toaletten eller ha den som kvällslektyr sen i framtiden jag heller. När jag emellanåt går tillbaka och läser äldre textavsnitt (de första kapitlen skrev jag redan 2009) så är det vissa delar jag är nöjd med, där jag känner att jäklar, här är jag riktigt bra! Andra delar vill jag helst glömma… Visst är bra, annat är skit. Haha.

 2. ankfigur November 24, 2013 at 10:00 am #

  X- filés får man nog aldrig nog av.

  • lostmord November 27, 2013 at 6:51 am #

   Nej, verkligen inte, jag är inne på sjunde säsongen och det är slående vilken hög kvalitet den serien har. Lägstanivån ligger bra högt. Men jag har ju de säsong åtta och nio kvar och de sägs vara de sämsta iofs. The truth is out there!

 3. katastrofs November 25, 2013 at 9:46 pm #

  Heeeeej Lustis!

  • lostmord November 27, 2013 at 6:52 am #

   Hej på dig miss! Kallt och bra däruppe? 😀

   • katastrofs November 27, 2013 at 11:45 am #

    Här har varit kallt senast i våras. Lite snö på marken men annars helt som i Södra Finland. Men annars bra 🙂

   • lostmord November 27, 2013 at 8:25 pm #

    Nå, snart pulsar vi nog i meterdjup snö vet du. Sånt kan gå fort. Jag vill ligga under en palm istället…

 4. Affe321ll December 19, 2013 at 10:48 pm #

  Öppen brasa har jag inte längre. Spisen i farsans hus ingick tyvärr i köpet när vi sålde det.

  • lostmord December 20, 2013 at 5:36 pm #

   Skit också. Dessa jäkla husköpare som ska ha allting… 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: