Uppsats och blogg

20 Mar

Konstruktiva samtal med professorn är banne mig bättre än…ja, mycket.

I går travade jag iväg för att få feedback på mina senaste tio sidor jag skickat in. Det är ju alltid lite fjärilar i magen innan man ska få kritik på det man skrivit. Det visade sig att jag använt en statistisk analysmetod mindre lämpad för mina variabler, så vi gick igenom hur det skulle göra sig bättre. Och vilken skön känsla när man får riktigt bra tips och genomgångar och aha-upplevelser, och man till slut får höra att man är på mycket god väg, att han inte ser några övriga problem som skulle kunna ställa till det. Tänk om till och med den eviga studenten Robert kommer att bli magister i vår eller sommar. Jag tror knappt det är sant.

Jag gillar faktiskt det jag skriver om. När jag säger vad jag skriver om brukar inte så få säga att det är ett intressant ämne. 

För övrigt har jag kommit på namn och tema på min tilltänkta framtida blogg. Den lär handla om musik (surprise big time…). Om den nu blir av. Stort steg att börja blogga med öppen blogg då alla kan läsa och den är sökbar på Google.

Jag vill fortfarande ha en community med er här. MUSN:s projekt verkar ha somnat in tyvärr. Det finns ett vacuum mellan Facebook och IRL-träffar som hittills har fyllts av denna sajt, som ju går i graven om dryga månaden (i den form vi känner den). Undrar om dom lägger upp en nedräknare där man kan följa minuterna till undergången…

Nu avslutar jag med en underbar låt av mind.in.a.box, ett av mina topp fem-favoritband all times.

 

Advertisements

17 Responses to “Uppsats och blogg”

 1. tjeena March 20, 2013 at 10:23 pm #

  bra att bli uppstyrd när man är ute och cyklar fel 😀 inte alla som ger råd så man kommer åt rätt håll.

  jipii för din kommande blogg, meddela adressen sen 🙂

 2. gordon March 20, 2013 at 10:41 pm #

  jepp, tråkigt då detta forum slutar. 😦

 3. lilian March 20, 2013 at 11:34 pm #

  Mycket tråkigt den dagen det sker. 😦

 4. Lustmord March 21, 2013 at 2:49 pm #

  Nog kommer adressen upp här. Som sagt, tråkigt. Med en nostalgisk tår i ögat minns man tiden då det var fullt med folk här.

 5. steph March 21, 2013 at 3:13 pm #

  Kanske vi får starta en gemensam blogg allihopa? Så kan vi fortsätta kommentera varandras inlägg.

 6. Fingerbang March 21, 2013 at 5:51 pm #

  På vilken sida hade du tänkt fortsätta blogga? Och jaa, en gemensam bloggsida vore super! (:

 7. Lustmord March 21, 2013 at 6:19 pm #

  steph: Det där vet du hade jag inte tänkt på! 😀

  Fingerbang: Tja…wordpress verkar vara en pålitlig plattform, kanske det blir där. Argh, att den här ska lägga ner!

 8. Gary_L_Grape March 22, 2013 at 7:51 am #

  Gemensam blogg? Det var ingen dum idé.

 9. steph March 22, 2013 at 8:24 am #

  Ja om ni tycker idén är positiv så kanske vi får förverkliga den 🙂 Jag tycker det skulle kännas tryggare så, åtminstone till en början. Dels för att man vet att någon läser + att det är ju med er som man skulle vilja dela sina tankar. Eller fortsätta med det. Resten av världen så känns litet stor och farlig.

 10. Lustmord March 22, 2013 at 8:30 am #

  Gary och steph och bang: ja det här får vi nog ta en allvarlig funderare på! En ordentlig diskussion innan och bestämma plattform och diverse andra funderingar, sen kör vi. Kanon. Jag tycker också det känns skakigt att vara privat med hela internet. Även om många andra är det dagligen. Man har väl vant sig vid att vara här där det är som att vara hemma med sina vänner, jämfört med att sitta i ett skyltfönster där alla kan se en…eller nåt, typ.

 11. Gary_L_Grape March 22, 2013 at 8:56 am #

  Ja, man kan väl ha flera skribenter på samma blogg både på wordpress och blogger/blogspot, så rent tekniskt torde det ju inte vara något problem.

 12. Anonymous March 22, 2013 at 9:38 am #

  Jag har förstått att wordpress hör till ett av de enklaste verktygen. Det är ju också jättepopulärt vilket talar för att det är enkelt. Om vi vill dölja bloggen i framtiden, så borde det ju gå att göra, i och med att vi ju uppmanats att använda wordpress och spara gamla inlägg och då vet endast du och wordpress om det hela. Så i princip borde man ju kunna göra så att det bara är användarna av bloggen som ser det, om vi vill.

  Jag har också litet skyltfönsterfeelis och upplever att språnget blir inte lika stort om man gör det tillsammans.

 13. steph March 22, 2013 at 9:38 am #

  Och det var ju jag som skrev förra kommentaren, men x3m kastade ut mig.

 14. Gary_L_Grape March 22, 2013 at 12:36 pm #

  Förstås kan ju alla ha sina egna bloggar också, men hålla dem privata. Och så bjuder man in bara dem som man vill ha som läsare. Att ha en privat blogg betyder ju inte att det är bara man själv som kan läsa den. Om man nu inte vill just det, förstås.

 15. Lustmord March 22, 2013 at 12:48 pm #

  En gemensam blogg är väl egentligen samma sak som att man skapar en blogg och delar ut inloggningsuppgifterna till alla som får skriva?

  Alternativen är väl de här då:

  1. Privata bloggar som Gary skriver om. Alla har sin egen men bara dom man själv väljer kan läsa och kommentera.

  2. Gemensam blogg. En blogg är vi alla får skriva inlägg och kommentera andras inlägg, som alltså alla är på samma bloggadress.

  3. Publika bloggar.

  4. Community. En sån är dock svår att skapa (åtminstone för mig) och förmodligen krävs finansiering. MUSN har haft en sådan här i åtanke. Det senaste beskedet om den är dock att han har knappt om tid att slutföra den.

  Har jag glömt något..?

 16. steph March 22, 2013 at 1:00 pm #

  Alternativ ett eller två tycker jag låter trevligt för min egen del. Vad gäller MUSN;s community är det ju synd. Mina datorkunskaper räcker inte heller riktigt till (eller; inte alls) för att bygga upp något sådant.

 17. tjeena March 22, 2013 at 1:31 pm #

  jo känner samma sak, känner mig som naken att skriva offentligt fast det inte är något som jag egentligen kunde dela, men jag gillar inte offentlighet så värst mycket ändå.

  finns många bra bloggar där ute, men väldigt få som kommenterar något alls, det kan gå månader emellan, känns lite surt de med att aldrig få någon feedback alls någonsin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: