Semla

29 Jan

Det heter semla, och det ska vara med grädde och mandelmassa. Frågor på det?

Advertisements

22 Responses to “Semla”

  1. Banankokaren January 29, 2013 at 6:11 pm #

    Nejjjööö! Fastlagsbulle med sylt och grädde! Annars så blev jag lite konfunderad igår då jag läste Viktväktarnas menyförslag i Hemmets veckotidning, och bland frukostrecepten stod det "Bulle med cottage cheese & marmelad". Ni svenskar har ju ingen som helst koll på det här med bullar och semlor! Dessutom heter det grynost, inte cottage cheese eller Keso. 😀

  2. Hekate January 29, 2013 at 6:22 pm #

    Fastlagssemla säger jag, hur dumt de nu än låter. Lite kombinerat sådär 😀
    Och Banankokaren; Keso heter det, grynost låter ju otroligt äckligt! 

  3. Ileea January 29, 2013 at 6:23 pm #

    Det heter fastlagsbulle, och det ska vara med vispgrädde och mandelmassa. Men inte ratar jag de med sylt heller! 😀

  4. Banankokaren January 29, 2013 at 6:29 pm #

    Hekate >> Nå nehhe! Keso e ju bara ett varumärke. Lite som om vi sku säga att man MÅST ha Ingmans vaniljyoghurt i smoothien! 😛

  5. Hekate January 29, 2013 at 6:35 pm #

    I och för sig, men det låter ändå bättre och godare 😀

  6. gordon January 29, 2013 at 6:40 pm #

     mandelmassa definitivt!

  7. Lustmord January 29, 2013 at 9:06 pm #

    Sylt och grädde i kombination är så fantastiskt gott på alla sätt och vis, att jag föredragit sylt i några år nu. Men idag köpte jag en med mandelmassa, och känner att 2013 kommer bli året då jag söker mig tillbaka till mina mandelmasserötter.

    Semla: 800 000 träffar på google
    Fastlagsbulle: 10 800 träffar på google

    Ni använder ett utrotningshotat ord 😉

  8. Banankokaren January 29, 2013 at 9:23 pm #

    Ja, utrotningshotat kan jag hålla med om att det är, men det är i varje fall det ursprungliga, riktiga ordet! 😉 Google informerade mig om att "semla" bara är ett namn som bagerierna säljer fastlagsbullarna under för att de ska kunna sälja dem hela året, och inte bara kring fastlagstisdagen. 😛

  9. Fingerbang January 29, 2013 at 9:55 pm #

    Det heter fastlagsbulle och det ska vara grädde & mandelmassa. (; mmm..

  10. lilian January 29, 2013 at 10:54 pm #

    Semla kan man kalla otroligt många sorters bröd. Men fastlagsbulle är en bulle med fyllning.

  11. Gary_L_Grape January 30, 2013 at 8:26 am #

    Så länge man får bakverket med vispgrädde och mandelmassa så spelar väl namnet ingen roll 😛

    Men fastlagsbulle heter det 😀

  12. Gary_L_Grape January 30, 2013 at 8:33 am #

    Förresten bevisar det ingenting att semla får 800 000 träffar på google, för där finns ju alla frukostsemlor, fullkornssemlor, morotssemlor, rågsemlor och övriga semlor också med. Medan de 10 800 träffarna på fastlagsbulle är betydligt mer entydiga 🙂

  13. steph January 30, 2013 at 9:54 am #

    Fastlagsbulle! Så klart =) Semla är ju vad som helst, precis som gary säger. Jag tänker på ost/skinksemla.

    Och med mandelmassa skall fastlagsbullen vara.

  14. Lustmord January 30, 2013 at 12:35 pm #

    Jodå Gary, jag vet, retas bara med er lite 😀

    Mandelmassa tycks vara populärast. Det är något med den där blandningen med grädden…

  15. Gary_L_Grape January 30, 2013 at 12:55 pm #

    Egentligen bryr jag mig faktiskt inte särskilt mycket om vad man kallar det, precis som jag sade. Bara man är medveten om det, så det inte går som i historien (som är sann) om en busslast finlandssvenskar som skulle till Sverige och reseledaren hade på förhand begärt att få nånting enkelt till kvällsmat när de anlände till hotellet. När de frågade vad de ville ha så föreslod de nånting enkelt som semlor. De på hotellet var nog väldigt förvånade över förslaget, och frågade också om gästerna faktiskt ville ha semlor, varpå de fick ett fräsande svar om att de minsann ville ha just det. När de anlände till hotellet kan väl alla ana vad de gästerna fick till kvällsmat…

  16. MrFat January 30, 2013 at 1:33 pm #

    Bulle, och det spelar ingen större roll om där e sylt, eller mandelmassa =)

  17. Lustmord January 30, 2013 at 2:03 pm #

    Gary: Haha!

  18. Lustmord January 30, 2013 at 2:07 pm #

    Gary: Hahaa! Ja inte är det lätt alltid utomlands. Måste smakat gott med kalorier i mängder där på kvällskvisten…

  19. hipsu January 30, 2013 at 2:14 pm #

    Jag blev så konfunderad när jag bodde i Sverige och folk började prata om semlor vid fastlagstider. Jag ba “varför äter ni bara smörgås i februari?”. Sen insåg jag att svenskarna har fått allt om bakfoten 🙂

  20. hipsu January 30, 2013 at 2:26 pm #

    Och ja, nog ska det vara med mandelmassa. Folk som inte äter mandelmassa har underutvecklade smaklökar. 😛

  21. HP81 January 30, 2013 at 2:59 pm #

     Det ska nog vara mandelmassa och grädde, men fastlagsbulle är det nog. 😉

  22. katastrof January 31, 2013 at 12:53 am #

    Jag äter hellre rågbröd eller choko. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: