Curry nam-nam

10 Dec

Min currysås är förbannat god, om jag får säga det själv! Fast fattas bara annat, när det är både smör och grädde i den.

*proppmätt*

Advertisements

7 Responses to “Curry nam-nam”

  1. leilazaida December 10, 2012 at 8:56 pm #

    Vad annat är det i den? Jag lagar med smör och kokosmjölk. Oftast grön curry men också röd. Chili? Jadå.

  2. Ileea December 10, 2012 at 9:19 pm #

    Jag njuter av mammas köttbullar. Med obskyra mängder oregano. Det är som att äta en grekisk ö, mmm!

  3. Lustmord December 10, 2012 at 9:36 pm #

    Vacker natt: Det är faktiskt inget annat än smör, mjöl, buljong, curry och grädde. Keep it simple 🙂 Är kokosmjölk bra? Jag skulle behöva skrämma upp min matlagning ibland tror jag.

    Ileea: Köttbullar med oregano? Det låter gott! Oregano har jag bara när jag bakar pizza (vilket är ganska ofta) men det passar säkert till annat också. Tack för tipset!

  4. Ileea December 10, 2012 at 11:14 pm #

    Oregano passar till nästan vad som helst, ska jag säga dig! Speciellt till kött är det riktigt mums. Timjan går också bra, men vi köpte hem kretensk bergsoregano då vi senast var på Kreta, så nu smular jag den oreganon över nästan allt jag äter 🙂

  5. Fingerbang December 10, 2012 at 11:19 pm #

    mmm, currysås! Men den ska göras med äkta kryddor och mycket ingefära. (: (kan inte, sambon kan. :D)

  6. leilazaida December 11, 2012 at 9:47 am #

    Det här finns i min curry: Kycklingfilébitar, champinjoner, gröna bönor, kokosmjölk, grön currysmet, chili efter behov, vitlök, färsk koriander, lime (både skal och saft), smör för att steka kycklingen till allra först, lite fisksås i stället för salt. Jag brukar hälla i så pass lite kokosmjölk att det blir sås och inte soppa. Häller man för mycket kan man låta den koka bort en stund. 

    Stek kycklingen, skär champinjonerna i bitar, ansa de gröna bönorna om de är färska eller öppna påsen om de är frysta, släng allt i stekpannan, tillsätt alla kryddor samt limen, stek en liten stund, häll i kokosmjölk efter smak och tycke, låt puttra en stund. Koka ris till om man vill. Allt det här går på en halv timme max.
     

  7. Lustmord December 12, 2012 at 4:41 pm #

    Ileea: Det är som du säger, det är riktigt gott med oregano, och timjan och sånt! Och färska kryddor är en helt annan värld. En växt som doftar gott som man tar blad av och lägger i maten, härligt!

    Fingerbang: Äkta kryddor som sagt ja, det ska det vara! (har dock oftast icke färska, men det är tanken som räknas…. 😉

    Vacker: Tack för receptet! Den där tar jag och lägger på minnet! Låter väldigt gott 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: