Mardröm

8 Dec

I natt har jag drömt att jag gick i någon skola. Jag satt där på någon tyskakurs, och i samma klassrum satt en tjej jag halvt om halvt dejtade för några år sedan. Har knappt haft nån kontakt med henne alls på flera år.

Men i den här drömmen satt hon bredvid en kille, och dom kysstes och var jätteförälskade. Jag mådde dåligt över det och ville inte att hon skulle se att jag var på samma kurs.

Under lektionen gick jag ut en stund. När jag kom tillbaka upptäckte jag att killen hade flyttat till raden framför. Utan ett ord eller ens en blick på henne satte jag mig på stolen bredvid henne. Men jag ångrade mig på en gång och reste mig och gick till en annan plats. Den andra killen gick på en gång och satte sig bredvid henne igen.

På väg ut från lektionen såg jag dom igen, och jag tror jag vet var dom bor, tillsammans.

Drömmen slutar med att jag bryter ihop fullständigt och gråter så jag nästan kvävs.

Några nätter tidigare drömde jag att hon besökte mig och berättade att hon var upptagen.

Varför har denna kvinna börjat spöka i mitt undermedvetna helt plötsligt?

Advertisements

10 Responses to “Mardröm”

 1. Fingerbang December 9, 2012 at 9:15 am #

  Nåmen. /:

  Usch för mardrömmar! Men ja, drömmar har ibland en tendens att snöa in sig på ett ämne. T.ex. har jag nu flera nätter drömt om att Jinke bryter benet och jag hysteriskt gråtande måste ringa någon för att få henne avlivad.

 2. kairi December 9, 2012 at 9:53 am #

   Som Fingerbang sa. Dessutom har jag märkt att när jag är synligt stressad över nåt drömmer jag riktit jobbiga mardrömmar. Under en period drömde jag flera gånger i rad att skolan jag gick i brann, o pappa kom dit för att rädda mej men blev själv inne.

 3. Lustmord December 9, 2012 at 1:48 pm #

  Det konstiga är att jag har haft perioder med mardrömmar då jag annars mått helt prima till vardags.

  Och det alla våra mardrömmar har gemensamt, vi tre här, är väl vanmakt, kanske. Något händer vi inte har kontroll över, något fruktansvärt sker och vi kan inte göra någonting. Måhända är vanmakt det mest skrämmande som finns.

 4. steph December 9, 2012 at 9:17 pm #

  Jag drömmer med ojämna mellanrum att min sambo dumpar mig. Jag vaknar alltid med gråten i halsen och hur jag ligger och funderar på hur jag skall klara mig.

  Det finns ingen orsak till dessa drömmar jag kan peka på, så jag är böjd att hålla med Lustis teori. Vanmakt. Saker vi inte kan kontrollera. Inte mins när man är ett kontrollfreak.

 5. Fingerbang December 9, 2012 at 9:19 pm #

  Det är väl därför det är en mardröm, då man inte har koll och känslan i drömmen är så mycket hemskare än själva handlingen.

  När man drömmer saker som inte är psykiskt lika påfrestande så upplever jag dem som mer störda men inte lika hemska.

 6. Lustmord December 10, 2012 at 5:49 pm #

  Steph: Det är hemskt hur man kan må dåligt då man vaknar ur en dröm! Tack och lov är det ju bara just en dröm, och illamåendet går alltid över.

  Saker man inte kan kontrollera, ja. Faktiskt är det ju väldigt mycket vi inte kan kontrollera, som t.ex just det att kärlek kan ta slut, gud förbjude.

  bangen: Betydligt vanligare för mig, tack och lov, är just det att drömmar bara är knäppa och utflippade. Jag förstår dom inte men dom är inte skrämmande i alla fall.

  Är det förresten någon som har erfarenhet av lucid dreaming?

 7. Ileea December 10, 2012 at 6:02 pm #

  Jag har klardrömmar med jämna mellanrum. Oftast är jag bara medveten om att jag drömmer, men ett fåtal gånger har jag lyckats styra vad som händer i drömmen!

 8. Fingerbang December 10, 2012 at 6:13 pm #

  Lucid dreaming?

 9. Lustmord December 10, 2012 at 6:44 pm #

  Ileea: Heter det klardrömmar på svenska? Okej 🙂 Fascinerande det där. Jag har nog aldrig haft nån sån själv vad jag minns.

  Bang: När man i drömmen vet att man drömmer. Vissa kan styra drömmen också, som Ileea här ovan. I en intervju med Richard D. James (Aphex Twin) berättade han att han brukade kliva rakt ut från höga berg i drömmen, sen såg han noga till att vakna precis innan han kraschade i marken!

 10. Fingerbang December 10, 2012 at 11:21 pm #

  Ja det ja! Jo det händer ganska ofta att jag är medveten om att jag drömmer. Speciellt om drömmarna är hemska så försöker jag intala mig om att jag nog vaknar snart. Sedan det där med att styra drömmarna kan jag nog inte riktigt. När jag försökt har det resulterat i att jag vaknat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: